Важко знайти людину, яка б не любила піци. Ця страва має величезну кількість рецептів, а також поєднань інгредієнтів. Практично в кожному ресторані та кафе є фірмовий спосіб приготування тіста з особливим секретним компонентом. Хочете спробувати ідеальну у всіх сенсах піцу? Зараз доступна доставка піци у Львові з кращого закладу.
Пройшовши по посиланню https://www.lapiec-pizza.com.ua/ru/ можна замовити страви італійської кухні, які приготовані за оригінальними рецептами. Спробувавши їх, Ви опинитеся в самому серці Італії – південному місті Неаполі.
Історія піци
Вперше прообраз піци з’явився в стародавній Греції. У той час жителі цієї країни їли коржі, змащені оливковою олією, часником і посипані свіжою або сушеною зеленню. Цей древній фаст-фуд справив фурор серед римлян, які після завоювання Греції були зачаровані не тільки грецькою культурою, релігією, мистецтвом і наукою, але і еллінською кухнею. Вони перейняли собі мистецтво випікання коржів (тоді готували їх на натуральній заквасці, а не на дріжджах, як сьогодні) і назвали фокаччею.
У 18 столітті, коли в Європу завезли помідори, ці овочі відразу ж виявилися зверху на хрусткому коржі. Найбільше вони сподобалися жителям Неаполя. Коли королева Італії Маргарита Савойська і її чоловік відвідали Неаполь в 1889 році, придворний пекар приготував в їх честь пиріг, прикрашений національними кольорами: базиліком, моцарелою і помідорами. Так була створена найпростіша піца “Маргарита”, яка отримала назву від імені королеви. Додавання різних інгредієнтів в прісний корж стало нормою. Варто відзначити, що італійці рідко перевищують кількість трьох компонентів. Раніше причиною цього була бідність – піца складалася з меншої кількості інгредієнтів, тому що їх просто не вистачало. Сьогодні італійці вважають, що варто дотримуватися традиції, і не кладуть на піцу все, що лежить в холодильнику.
Піца отримала популярність тільки в середині XIX століття, завдяки відкриттю першої піцерії. Можна виділити два початкові види піци: це “Маринара” (від народу моря) і “Маргарита”.
Вважається, що в першу чергу, піца повинна бути стравою, яку кожен зможе без проблем приготувати. Важливим і цікавим моментом є те, що піца була блюдом, яке міг приготувати хто завгодно, навіть в умовах війни. В даний час піца вважається стравою швидкого харчування, але на її приготування йде набагато більше часу, ніж на інші страви цієї категорії.
Так де ж батьківщина піци?
На жаль, зараз практично неможливо визначити, хто винайшов піцу в сучасному розумінні. Найбільш поширена теза говорить про те, що батьківщина піци це Італія.
В даний час піцу можна знайти практично в кожній країні світу. Рецептів приготування піци дуже багато, і кожен неодмінно знайде ту, яка йому сподобається. У 1984 році в неаполітанські піццайоло сформулювали тезу про те, що справжня неаполітанська піца повинна мати 35 сантиметрів в діаметрі, бути товщиною в 30 міліметрів і випікатися в дров’яній печі рівно півтори хвилини.